Odundan Sehpa Yaparken Hangi El Aletleri Kullanılır?

Sehpalar iç ve dış mekanlarda kullanılan üzerinde çay, kahve ve aperatif yiyeceklerin konulduğu konforlu ve dekoratif ürünlerdir.

Odundan Sehpa Yaparken Hangi El Aletleri Kullanılır?
17959

Sehpalar ahşap, tel, jüt, plastik ve metal gibi malzemelerden yapılmaktadır. Günümüzde birçok kişi yorgunluğunu atmak ve dinlenmek için içeceğini ve yiyeceğini tüketirken sehpa kullanma gereği duyar. Sehpalar sadece evin salonlarında değil bahçelerde de kullanılan ürünlerdir. Bahçeler tek kalan doğal alanlar olduğu için her mevsim kullanışlı olan alanlardır. Yaşam alanlarının dekorasyonu ve bakımı konforlu kullanım için önemli olan yerlerdir. Sehpalar dinlenilen yerlerde işimize en çok yarayan eşyalardır. Salonunuzda veya bahçenizde kullanmak için dekoratif amaçlı kullanışlı bir sehpa yapabilirsiniz.

 

Odundan Sehpa Yaparken Hangi El Aletleri Kullanılır?

 

Sehpalar Dekoratif ve ergonomik bir sehpa yapabilmek için kullanmanız gereken bazı pratik el aletlerinize ihtiyacınız vardır. Bu el aletlerini çevrenizde ve evinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu el aletleri sayesinde mükemmel eşyalar yapabilir ve kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu el aletleriyle birbirinden renkli ürünler yapabilir ve zamanınızı keyifli bir hale getirebilirsiniz. El becerisin sahip ve yetenekli biriyseniz hem boş zamanlarınızı değerlendirebilir hem de estetik eşyalar yapabilirsiniz. Sehpa yapmak için ahşap oyma bıçağı, kıl testeresi, silikon tabancası, torna bıçak seti, sünger rulo fırça, patina süngeri, zımpara, yakma aletleri, metal yüzeyler, sütunlu matkaplar, raspalama makinesi kullanabilirsiniz. Kendin yap DIY projelerinde en çok metal, ahşap, cam, strafor, PVC, karton, deri, kâğıt gibi malzemeler kullanılmaktadır.

 

Odundan Sehpa Yaparken Hangi El Aletleri Kullanılır?

 

Evinizde bulunan ve marangozlardan alabileceğiniz odunlarla mükemmel sehpalar yapabilirsiniz. Sehpa yapmandan önce kullanım alanını belirlemelisiniz. Ev içinde mi kullanacaksınız ya da bahçede mi? ancak odundan yapacağınız bütün eşyalar her alana uyum sağlayabilen dekoratif ürünlerdir. Manavlarda kullanılmayan ahşap kasalardan veya paletlerden de mükemmel sehpalar tasarlayabilirsiniz. Öncelikle kıl testere yardımıyla odunları istediğiniz sehpa modeline uygun olarak kesmelisiniz. Ardından üzerini zımparalama makinasıyla pürüzsüz hale getirmelisiniz. Daha sonra ayazlarını üst yüzeye yapıştırıp vidalama matkabıyla montajını yapmalısınız. Ardından istediğiniz bir rengi seçerek akrilik boyayla boyayın ve kurumasını bekleyin. Boyama işlemi yaparken vernikleme yapmanıza gerek yoktur çünkü akrilik boyalar kendiliğinden parlak olan boyalardır. Dilerseniz sehpanın üzerine cam kaplama yapabilirsiniz veya gravür seti kullanarak oyabilir üzerine desenler çizebilirsiniz.

 

Odundan Sehpa Yaparken Hangi El Aletleri Kullanılır?

 

Sehpalar yaşam alanlarınızı güzelleştirmek için yüksek maliyetler ödemenize gerek yoktur. Bunun için kullanılmayan atık malzemelerden mükemmel dekoratif eşyalar yapabilirsiniz. Böylece hem evinizi güzelleştirmiş olursunuz hem de rahat ve kullanışlı eşyalara sahip olursunuz. Bu eşyalara sahip olmak için evinizde el aletlerini mutlaka bulundurmalısınız. Bu el aletlerinin kullanımı çok basittir. Tek yapmanız gereken odaklanmak ve istediğiniz modeli ortaya çıkarmaktadır. Sehpanızın üzerine kullanmadığınız yuvarlak bir tepsiyi yapıştırabilirsiniz böylece farklı bir tasarım elde etmiş olursunuz. Sehpalar yaşam alanlarımızda ihtiyaç duyduğumuz besinleri üzerine koyduğumuz ürünlerdir. Günümüzde sehpalar mobilya gruplarıyla birlikte satıldığı gibi ayrı olarak da satılmaktadır. Bu nedenle mobilyanıza ve evinizin rengine uyumlu olarak sehpa yapabilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.