Yabani Otları Tuzla Nasıl Öldürürsünüz?

Yabani otlarla savaşmak için birçok farklı kimyasal sprey olsa da , bunlardan bazıları oldukça tehlikeli ve maliyetli olabilir.

Yabani Otları Tuzla Nasıl Öldürürsünüz?
19042

Bu nedenle bazılarımız yabani otları öldürmek için tuz kullanmayı düşünebilir. Yabani otları tuzla öldürme hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızı okuyabilirsiniz.
 

Yabani Otları Tuzla Öldürebilir Mi? 

 
Yabani otları tuzla öldürmek garip gelse de dikkatli kullanıldığında etkilidir. Tuz ucuzdur ve kolayca bulunur. Tuz, bitkileri kurutur ve bitki hücrelerinin iç su dengesini bozar. Bununla birlikte, tuz en iyi şekilde, yağmur veya sulama ile kolayca seyreltilebileceği küçük ölçekli bahçecilik için kullanılır. Büyük ölçekte tuz kullanılırsa, uzun süre bitki yetiştirmek için uygun olmayan toprak koşulları yaratabilir . 
 

Yabani Otlar İçin Tuz Tarifi Nedir?

 
Evde tuz otu öldürücü bir karışım yapmak zor değil. Suya eriyene kadar kaya veya sofra tuzu ekleyebilirsiniz. Başlamak için oldukça zayıf bir karışım yapın – 3:1 su/tuz oranı. Tuz hedef bitkiyi öldürmeye başlayana kadar günlük tuz miktarını artırabilirsiniz. Biraz bulaşık deterjanı ve beyaz sirke eklemek , yabani otları öldürme etkinliğine yardımcı olur. Suyun yüzey gerilimini düşürür, bu da tuz çözeltisinin bitki tarafından emilmesini sağlar. 
 

Yabani Otları Öldürmek İçin Tuz Nasıl Kullanılır? 

 
Yakındaki bitki örtüsüne zarar vermemek için yabani otlara tuz uygulamak son derece dikkatli yapılmalıdır. Tuzlu suyu ota yönlendirmek için bir huni kullanın; bu, çözümün sıçramasını önlemeye yardımcı olacaktır. Kısacası tuz, toksik olmayan etkili bir herbisittir. Bununla birlikte, yabani ot kontrolü söz konusu olduğunda tüm tuzlar eşit yaratılmaz. Normal iyotlu veya iyotsuz sofra tuzu kullanılmalıdır. Magnezyum sülfat (Epsom tuzları), kaya tuzu veya deniz tuzu değil, sodyum klorür kullandığınızdan emin olunuz.
 

Tuz Yabani Otları Öldürmek İçin Neden Kullanılır?

 
Tuz (sodyum klorür), bitkileri kurutarak ve bitki hücrelerinin iç su dengesini bozarak yabani otları öldürmeye çalışır. Tuz suda çözünür olduğundan, yabani otların emmesini kolaylaştırdığından en etkili şekilde su ile karıştırıldığında uygulanır. Sodyum klorür tüm bitkiler için oldukça zehirlidir, bu nedenle uygulamasında dikkatli olunmalıdır. Genel olarak tuz, küçük ölçekli bahçecilik veya yabani ot kontrolü için bir herbisit olarak en iyi şekilde kullanılır. Tuz, yabani otları kurutarak öldürür. Sofra tuzu, sodyum klorür formunda gelir. Sodyum, bitkileri etkili bir şekilde öldüren zehirli bir metal iyonudur ve suda kolayca çözünür. Yabani otlara tuzlu su uygulandığında, çözünmüş sodyum toprakta hareket eder ve bitki kökleri tarafından emilir. İnsanlar için çok fazla sodyum sağlıklı olmadığı gibi bitkiler için de iyi değildir. Yüksek sodyum seviyeleri, bitki hücrelerinin iç su dengesini bozarak besin eksikliği yaratır. Bir bitkinin tuzu tamamen emmesi 10 gün kadar sürer ve bu süre zarfında tuzun etkileri yaprakları yakar. Kullanımı, bitki ihtiyacı olan suyu alamadığından yabani otların ölmesine neden olabilir. Daha küçük yabani otları tuzla öldürmek için en iyi şansa sahip olacaksınız; böğürtlen veya sarmaşık gibi daha büyük istilacılarla daha az etkilidir.
 

Herbisit Olarak Tuz Nasıl Kullanılır?

 
Tuz, su ile karıştırıldığında herbisit olarak en etkilidir. Tuzlu su karışımının önerilen gücü, herbisiti nereye uygulamayı planladığınıza bağlıdır. Öldürmek istemediğiniz diğer bitkilerle birlikte bir bahçe tarhındaki yabani otlara tuz uyguluyorsanız, daha zayıf bir karışımla, tuz ve su karışımıyla başlamalısınız. Alternatif olarak, tuzu toprağın uzun vadeli sağlığının sorun olmadığı bir alanda uyguluyorsanız (örneğin veranda taşları, araba yollarındaki çatlaklar vb.) gibi çok daha güçlü bir karışım yapılabilir. Tuz, zamanla toprağın pH seviyesini mutlaka etkiler ve steril hale gelmesine neden olabilir.  Tuzlu su çözeltileri doğrudan yabani otların yapraklarına uygulanmalıdır. Çevredeki toprağı ve bitkileri korumak için kökleri karışımla ıslatmaktan kaçının. Tuzlu su bir sprey şişesi kullanılarak uygulanabilir veya bir kaptan dökülebilir. Yakınlarda başka bitkiler varsa, yabani otlara herbisit uyguladıktan sonra çevredeki toprağa karışan tuzlu suyu temizlemek için onları bolca sulayın. Dar aralıklı çiçek tarhlarında ve sebze bahçelerinde tuzlu su arıtma önerilmez.
 
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir.